Cand si cum sa folosesti banda adeziva la zugravit

Zugravi recomandati

Vezi toti zugravii din orasul tau

Banda adeziva protejeaza suprafetele pe care vrei sa le lasi nevopsite, ajuta la crearea unor linii drepte si chiar a unor modele decorative pe suprafete.


Cum alegi banda adeziva pentru zugravit

Banda adeziva trebuie aleasa in conformitate cu suprafata pe care vrei sa o zugravesti. Daca este vorba despre suprafete netede sau structurate (crep), atunci este indicat sa folosesti hartia ca material de suport pentru banda adeziva. Aceasta are mai multe niveluri de elasticitate, de la cea scazuta, pentru margini ascutite la cea ridicata, pentru linii curbe.

Tesatura este un material de suport potrivit pentru o suprafata de tip PE (film). Acest material este folosit pentru a proteja impotriva umiditatii, este flexibil si rezistent la rupere.

Foloseste PVC-ul pentru suprafete de dimensiuni stabile, suprafete netede sau cu santuri. PVC-ul este rezistent la umiditate si UV, poate fi rupt manual in linie dreapta fara efort.

Cum aplici banda adeziva cand zugravesti

Pentru a aplica banda adeziva, trebuie sa te asiguri ca suprafata de zugravit este perfect uscata si curata, fara impuritati si fara umezeala. Daca vrei sa realizezi un model peste o suprafata vopsita recent, asteapta pana cand aceasta s-a uscat complet inainte de a pune banda adeziva.

Aplica banda usor, fara sa o aduni si fara sa o intinzi fortat. In acest fel, banda adera mai bine la suprafata, reducand astfel cantitatea de vopsea care poate ajunge sub ea. Dupa aplicare, apasa peste banda cu o carpa. Aceasta din urma ajuta la dispersarea presiunii si permite adezivului sa adere mai bine la suprafata, eliminand orice bule de aer. Astfel, se evita infiltrarea vopselei.

Pentru a aplica banda adeziva drept te poti folosi de linia indicata de perete, fereastra sau suprafata plana.

In momentul in care incepi sa aplici vopseaua cu o pensula, este indicat sa intinzi vopseaua intai in jurul benzii adezive si abia apoi sa pui vopsea peste ea. Astfel, reduci riscul ca vopseaua sa ajunga sub banda. Foloseste o cantitate moderata de vopsea pe banda adeziva, pentru ca aceasta sa nu se intinda sau increteasca.


Cum indepartezi banda adeziva la zugravit

Este bine sa folosesti o banda adeziva de calitate, care sa nu se rupa si sa nu permita infiltratii. Apoi, este important ca banda sa poata fi indepartata usor de pe suprafata zugravita.

Cand o achizitionezi, verifica tipul acesteia (suport de hartie, folie de plastic, tesaturi) si vezi daca suprafata zugravita este potrivita pentru asa ceva. Banda adeziva se indeparteaza tragand de un colt, usor, intr-un unghi ascutit fata de suprafata vopsita.

Este recomandat sa scoti banda adeziva inainte de uscarea vopselei pe perete, deoarece vopseaua odata uscata actioneaza ca un sigiliu, iar banda va fi mai greu de dezlipit. Pe produs ar trebui sa fie indicat cat timp trebuie sa o lasi inainte de a o dezlipi de pe suprafata.

Unde depozitezi banda adeziva pentru zugravit

Banda adeziva trebuie depozitata intr-un loc uscat, departe de lumina soarelui sau de temperaturi prea joase. Alege un recipient acoperit, pus intr-un loc la temperatura camerei. In conditii optime de temperatura, banda adeziva are un termen de garantie de 1 an.

Autor: Andra Rotaru

Toate sfaturile