Ce trebuie sa stii despre zugrav

Zugravi recomandati

Vezi toti zugravii din orasul tau

Zugravul pe care il alegi pentru lucrarea de acasa trebuie sa fie o persoana care sa-si cunoasca foarte bine meseria, dar care sa stie si sa raspunda nevoilor clientului sau. De asemenea, un zugrav profesionist vine cu sugestii sau completari acolo unde este cazul.
Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii seama cand apelezi la un zugrav:

Afla ce diplome sau atestate are zugravul tau

Cand apelezi la zugravi, este recomandat ca acestia sa posede o diploma a unui curs acreditat de Ministerul Muncii pentru activitatea respectiva. Multi oameni stiu sa dea cu trafaletul, dar numai cei specializati stiu sa faca combinatii de culori si sa explice de ce o tehnica de vopsire este preferata alteia. Si cum suprafetele vopsite sau zugravite nu se schimba tocmai des si pentru ca sunt mereu la vedere, rezultatul final este extrem de important.

Afla care sunt ariile de competenta ale zugravului

In mod normal, un zugrav este o persoana care face o lucrare de finisaj, in scopul protejarii hidrofuge, ignifuge si anticorozive a suportului pe care se executa acea lucrare. Astfel, se zugraveste, se tapeteaza sau se vopseste o suprafata atat cu scop igienic, cat si decorativ.
In functie de nevoile pe care le ai tu, este bine sa stii care sunt acele aspecte in legatura cu care zugravul are cea mai mare experienta.
De exemplu, un zugrav poate fi specializat pe zugraveli de cladiri (suprafete exterioare) si mai putin pe zugraveli de camere sau locuinte particulare. Un alt zugrav poate sa se ocupe usor de zugraveli, gleduri, bolte, placi de rigips, parchet etc.
Un zugrav profesionist nu este un simplu vopsitor. Zugravul stie cum sa pregateasca suprafetele de zugravit, cum sa astupe golurile sau crapaturile din pereti, cum sa finiseze colturile. De asemenea, tot el isi pregateste vopselele, cunoscand fiecare tip de vopsea in parte si rezultatul diverselor combinatii. Pentru proiectul sau, zugravul foloseste diverse instrumente, de la un simplu trafalete la pompite moderne.
Tot un zugrav ar trebui sa stie cum sa puna sau sa dea jos un tapet si, in unele cazuri, sa execute lucrari de design.
Acestea din urma sunt destul de dificil de realizat de catre un amator. De exemplu, exista situatii in care este preferabil ca design-ul peretelui sa fie executat cu vopsea si alte situatii in care este mai bine sa se foloseasca stickere decorative de perete.

Fii pregatit sa raspunzi la intrebarile zugravului

Pentru ca zugravul sa te poata ajuta, este bine sa te pregatesti cu niste raspunsuri legate de suprafata lui de lucru. De exemplu, el trebuie sa stie, macar cu aproximatie, suprafata in metri patrati care doresti sa fie zugravita. Astfel, va putea sa faca un calcul privind materialele necesare sau durata lucrarii.
Un alt lucru deosebit de important il reprezinta tipul de zugraveala, exterioara sau interioara. De asemenea, ar fi bine sa stii cand a fost executata ultima zugraveala. Informatia poate fi importanta in modul de abordare al noului proiect, inclusiv din punct de vedere tehnic.

Afla care sunt preturile practicate de zugrav

Inainte de a a bate palma trebuie sa stabilesti un pret pentru lucrarea ta. Este foarte bine sa cunosti deja preturile de pe piata, pentru a face comparatii legate de mana de lucru si materialele necesare. Intereseaza-te ce preturi practica profesionistii in domeniu, consultand lista de zugravi Bucuresti.

Recomandari sau lucrari anterioare realizate de zugrav

Daca exista posibilitatea, este bine sa intrebi de eventuale recomandari. De asemenea, poti cere sa vezi niste lucrari facute in alte parti, daca consideri ca te-ar putea inspira sau ajuta in vreun fel.

Autor: Andra Rotaru

Toate sfaturile