Cum sa-ti creezi si sa-ti pastrezi o imagine profesionista, ca zugrav

Zugravi recomandati

Vezi toti zugravii din orasul tau

Ca zugrav, poti sa te promovezi in multiple feluri si sa castigi mai multi clienti. Un CV bine facut in mediul potrivit si o comunicare buna cu angajatorul iti pot aduce foarte multe avantaje, in munca ta de zugrav, pe termen nelimitat.

Iata cum poti sa-ti creezi si sa-ti pastrezi o imagine profesionista, ca zugrav:

Realizeaza-ti un CV relevant pentru meseria ta de zugrav

Pentru a-ti creea o imagine profesionista de lunga durata, cel mai simplu este sa-ti faci un CV. Mentioneaza in el experienta ta in domeniu, deoarece potentialii clienti sunt in primul rand interesati de zugravi care pot sa le ofere serviciile de care au nevoie. Mentioneaza daca esti specializat pe zugraveli exterioare sau daca ai mai multa experienta in locuinte particulare, camere etc.

Nu uita sa precizezi toate serviciile pe care le poti furniza ca zugrav: zugraveli, gleduri, bolte, placi de rigips, parchet etc.

Ca sa-ti pastrezi cat mai mult timp aceasta prezentare a ta, alege mediul online. Poti sa-ti faci un CV online pe CautZugrav.ro si vei aparea in lista de zugravi Bucuresti sau in lista afernta profesionistilor din orasul tau.

Tine cont de faptul ca un anunt lipit pe un stalp sau unul din ziar are o durata scurta de viata. In mediul online, CV-ul tau este tot timpul prezent si poate fi accesat 24h/24.
Majoritatea persoanelor care isi cumpara sau isi renoveaza casa si cauta un zugrav sunt oameni activi, utilizatori de internet. Poti personaliza CV-ul de zugrav cu poze, interviuri video, alte date personale sau recomandari, adaugand informatii dupa fiecare noua lucrare.

Realizeaza un contract pentru serviciile tale de zugrav

Ca sa fii sigur ca totul este stabilit ca la carte, poti sa inchei un contract cu angajatorul tau. Negociaza cu acesta pretul lucrarii, durata, garantia, precum si penalitatile pentru intarziere. Vei castiga astfel mai multa incredere.

Nu desconsidera temerile angajatorului de zugravi

Pentru a putea sa comunici mai bine cu angajatorul tau si a-i face o impresie cat mai buna, este necesar sa-l intelegi. Te-ai gandit vreodata sa prevezi si sa anulezi temerile unei persoane care apeleaza la un zugrav? Iata cateva dintre aceste temeri:

• Nu stie la cine sa apeleze ca sa fie o persoana de incredere. Pentru acest lucru, tu trebuie sa te promovezi pe toate caile posibile si sa-ti expui calitatile si experienta. Odata ce incepeti sa discutati, ii poti face o evaluare obiectiva a lucrarii, luand in consideratie timpul de executie, costurile (cu tot cu manopera), materialele care vor fi folosite etc.

• Nu vrea sa se prelungeasca santierul peste data stabilita pentru terminarea lucrarii. Incheie un contract in care sa stabilesti aceasta data, precum si penalitatile in cazul in care ea este depasita. De exemplu, puteti stabili ca depasirea datei va insemna ca angajatorul sa plateasca mai putin.

• Nu vrea sa plateasca unui zugrav un avans prea mare de teama ca va renunta pe parcurs la proiect. Stabileste de la inceput conditiile lucrarii tale ca zugrav, dand asigurari si luandu-ti si tu masuri de precautie (eventual, un contract de garantie). De exemplu, o masura de precautie absolut fireasca este sa stabilesti de la inceput ce vopseli vei folosi (marca, culoarea, numarul etc) si in ce locuri anume.

Arata-i angajatorului recomandarile tale ca zugrav, primite in urma altor lucrari. Ofera-i contacte de la fosti angajatori si arata-i daca se poate fotografii cu ceea ce ai facut pana acum. Astfel, ii vei elimina temerile ca vei lua banii primiti la inceput, facand o munca de mantuiala, pentru ca mai tarziu sa abandonezi.
Tine cont de faptul ca oamenii pot sa fi avut experiente neplacute, care sa-i faca sa fie deosebit de circumspecti. Asadar, nu o lua personal. Odata ce le castigi increderea, vei avea inca un om care te recomanda calduros.

Exprima-ti parerea, ca zugrav specialist, cand este nevoie

Tu esti zugravul, deci specialistul, asa ca este normal sa-i explici angajatorului de ce este mai bine sa adopti o anumita solutie si nu alta. De exemplu, daca ai un client care doreste o zugraveala decorativa pe perete, explica-i de ce design-ul dorit este preferabil sa fie realizat cu vopsea si nu cu stickere decorative.

Nu uita, insa, ca zugraveala implica si simt estetic. Gusturile personale ale clientilor variaza de la caz la caz si trebuie luate ca atare, cu mici sugestii, acolo unde consideri.

Fii un zugrav prevazator

Discuta de la inceput cu angajatorul tau de problemele care ar putea sa apara pe parcurs. De exemplu, asigura-te ca este pregatit financiar pentru materialele si lucrarea pe care si-o doreste. Mergi impreuna cu clientul sa alegeti materialele, ca sa nu existe confuzii sau neintelegeri.

Daca cumva are nevoie de un zugrav pentru o locuinta noua, in cazul in care lucrarea depaseste 15 zile se poate sa fii trecut la intretinere, deoarece tu si echipa ta consumati utilitati in acest timp. Discuta cu angajatorul acest aspect pentru ca el sa gaseasca o solutie pentru tine.

Profita de avantajele impresiei facute ca zugrav

Satisfactia din partea clientului reprezinta nu doar o multumire personala, dar si o sansa pentru o noua colaborare. Poti cere o recomandare, pe care sa o folosesti in viitor, in munca ta de zugrav. Sau poti chiar sa-i propui tu o lucrare.

De exemplu, zugravirea exterioara a casei reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi in mentinerea unei stari bune a locuintei. Suprafata exterioara a casei este vulnerabila adesea, fiind afectata de vreme. Explica angajatorului ca o reconditionare poate fi foarte costisitoare daca se face pe cont propriu. Tu ai insa, ca zugrav, uneltele necesare si cunosti materialele cele mai rezistente, avand totodata grija sa te incadrezi intr-un buget acceptabil.

Autor: Andra Rotaru

Toate sfaturile