Curatenia si retusurile dupa zugraveala

Zugravi recomandati

Vezi toti zugravii din orasul tau

Curatenia si retusurile sunt o parte importanta a finisajului in urma unei lucrari de zugraveala. Afla de ce lucruri trebuie sa tii cont pentru ca totul sa arate perfect dupa ce zugravii si-au terminat munca.

Inainte de sosirea zugravilor

Cea mai buna solutie pentru minimizarea murdariei dupa zugraveala este prevenirea ei chiar dinainte. Acopera cu folie de plastic sau asternuturi vechi toata mobila din camera in care vor lucra zugravii. Ofera-le folie de plastic si pungi in care isi pot pastra uneltele proaspete cat timp iau o pauza. Nici carpele nu trebuie sa lipseasca, pentru ca zugravii le pot folosi pentru a sterge rapid orice zona patata cu vopsea. Daca ai indicatii speciale cu privire la obiecte sau zone care trebuie protejate, ofera-le cu respect dar cu fermitate zugravilor atunci cand sosesc.

Inainte de plecarea zugravilor

Asigura-te ca toate zonele problematice au fost rezolvate satisfacator inainte de plecarea zugravilor. Verifica cu atentie toate zonele murdarite si cere-le parerea zugravilor despre cum trebuie curatate cel mai usor. Cei mai multi zugravi se grabesc sa plece inainte de uscarea completa a vopselei, astfel incat nu-i vei avea la dispozitie mai tarziu pentru lamuriri suplimentare.

Dupa plecarea zugravilor


In functie de vopseaua sau adezivii folositi, este recomandat sa aerisesti foarte bine camera zugravita, pentru a elimina riscul inhalarii unor substante nocive. Daca observi ca zugravii au lasat in urma vopsea in exces sub forma de picaturi pe pereti, geamuri, gresie sau faianta, ii poti curata rapid si usor. Stropii de vopsea uscati pot fi eliminati cu usurinta folosind o lama clasica de ras, care nu va lasa nicio urma pe perete daca o folosesti cu atentie. Tocurile de lemn pot fi curatate cu solutii speciale ce se gasesc in comert. In functie de dizolvantul pe care alegi sa il folosesti va fi nevoie sa freci mai mult sau mai putin. Spala bine toate urmele de vopsea si foloseste aspiratorul cu geamurile larg deschise pentru a elimina praful lasat in urma de lucrari.


Pastrarea resturilor de vopsea

Pentru efectuarea retusurilor, este indicat sa pastrezi resturile de vopsea din fiecare culoare folosita la zugraveala. Nu trebuie sa depozitezi cutiile mari, pastreaza vopseaua in borcane si eticheteaza-le corect. Eticheta unui container pentru vopsea trebuie sa contina informatii cu privire la codul sau numarul nuantei, data la care a fost folosita si locul.

Retusurile finale

Pentru a te asigura ca treaba va fi terminata corect, cel mai bine ar fi sa negociezi de la inceput cu zugravul revenirea la o saptamana dupa finalizarea lucrarii, pentru efectuarea ultimelor retusuri. Dupa ce toata mobila a fost mutata la loc si ai avut timp sa descoperi zonele problematice in care zugraveala este sensibila, prezenta zugravului te poate ajuta sa finisezi totul. In maxim o ora, zugravul va putea retusa toate zonele problematice sau locurile in care vopseaua a fost atinsa sau lovita dupa terminarea lucrarii.


Apeleaza la o menajera

Daca simti ca o curatenie serioasa dupa zugraveala implica prea mult timp si efort din partea ta, iti poti usura munca apeland la ajutorul unei menajere profesioniste, pe care o poti gasi cu usurinta prin CautaMenajera.ro.

Autor: Gabriel Branea

Toate sfaturile