De ce este important sa angajezi un zugrav

Zugravi recomandati

Vezi toti zugravii din orasul tau

Angajarea unui zugrav profesionist te costa mai mult decat daca faci treaba singur, dar in mod cert este o cale mai usoara si mai rapida de a face treaba bine. Sunt multe motive pentru care ar trebui sa angajezi un zugrav, de la siguranta sanatatii tale la aspectul innobilat al casei, dupa ce lucrarea este terminata.

Zugravul garanteaza o lucrare in siguranta

Sanatatea si siguranta sunt doua dintre principalele avantaje pe care le ai daca apelezi la un zugrav. Zugravitul reprezinta o munta dificila, in care ai de-a face cu mult praf si cu diversi solventi si substante pe care le inhalezi daca nu stii sa te protejezi corespunzator. Un zugrav, insa, stie exact cum sa se echipeze si cum sa faca combinatiile de substante pentru a-si proteja sanatatea.

Zugravul are mai multe variante de a executa lucrarea

Fii sincer! Cate tipuri de zugraveli stii tu sa executi, de unul singur? Cel mai adesea, oamenii care zugravesc pe cont propriu merg dupa principiul “zugravesc sa fie curat” si nu-si pun nicio clipa problema ca ar putea sa obtina mult mai mult decat atat. Un zugrav executa zugraveli decorative de interior, zugraveli lavabile, zugraveli texturate, tencuieli decorative si multe altele. In loc sa ai niste pereti anosti (dar curati), poti da viata casei tale prin texturi sau combinatii inedite, cu ajutorul unui zugrav.
Apoi, zugravii stiu cum sa pregateasca culorile in mod corect, stiu ce anume merge si ce nu pentru o anumita suprafata, cum se aplica culoarea pe suprafete, in functie de materialele din care sunt facute acele suprafete si ce instrumente trebuie folosite. Pentru ca tu sa dobandesti aceste cunostinte, ar trebui sa studiezi multa vreme si sa cheltuiesti bani pe materiale si pe instrumente, fara garantia ca iti va iesi bine de la prima incercare.
Apeleaza la profesionisti; vezi zugravi Bucuresti.

Zugravul iti poate arata mostre de materiale

Daca faci totul pe cont propriu, va trebui sa mergi prin magazine si sa te uiti la paleta de culori, pentru a alege o varianta pentru zugraveala ta. Un zugrav are la el mostre de culori, stie exact unde gaseste materialele de care are nevoie, care produse sunt de calitate si care nu, care sunt produsele avantajoase in functie de raportul calitate-pret.
De asemenea, un zugrav este abilitat sa faca sugestii acolo unde tu ai dubii sau ezitari. Asculta ce are de spus, deoarece sugestiile si propunerile lui pot sa fie ponturi pretioase.

Zugravul iti poate oferi mai multe servicii

Gandeste-te la posibile alte lucrari pe care trebuie sa le faci, in afara zugravitului. Poate ai nevoie de reconditionarea usilor sau de refacerea stucaturii daca ai o casa veche, cu o arhitectura deosebita.
Poti apela la zugravi, de exemplu, pentru vopsirea tamplariei casei. Zugravul este adesea si vopsitor. Lucrarea contine un strat alcatuit dintr-o suspensie de pigmenti in ulei sau emulsii de liant in apa. Verifica ce suprafete din casa ar putea fi vopsite de catre zugrav: ele pot fi piatra, tocatorie, parchet, alte suprafete de lemn etc.
Zugravul se ocupa si de montarea parchetului nou sau de scoaterea celui vechi. Zugravul trebuie sa pregateasca suprafetele pe care se aplica tapetul (de exemplu, sa dea jos tencuiala), sa taie tapetul, sa-l lipeasca sau sa-l dezlipeasca etc.
Daca ai spatii mari prin casa pe care doresti sa le compartimentezi intr-un fel sau altul, apeleaza la zugrav pentru montarea unor placi de rigips. Alte lucrari si servicii ale zugravului fac referire la amenajari interioare (gresie, faianta etc).
De asemenea, zugravul poate executa si zugravei interioare decorative. Acestea se fac cu ajutorul unor anumite tehnici, pentru a obtine efecte speciale pe perete. “lazura aurie”, “pete in stil impresionist”, “stucco veneziano”, “efecto oxido” sunt doar cateva dintre finisajele decorative care pot sa fie realizate.

Zugravul se angajeaza sa curete toate suprafetele de vopsea la final

Stii si tu cat de greu este sa scoti toate petele de vopsea care raman pe suprafete dupa un zugravit, oricat de multe masuri au fost luate. Zugravul, singur sau impreuna cu echipa lui, isi asuma curatarea acestor pete cand lucrarea a fost finalizata. Este un serviciu important, deoarece, dupa un zugravit, oricum iti ramane o lunga curatenie de facut in toata casa.
O alta problema o reprezinta resturile de vopsea si de substante, cu care, cel mai probabil, nu mai ai ce face. Un zugrav, insa, se ocupa de toate aceste ramasite, depozitandu-le corespunzator sau gasind o modalitate de a le folosi.

Toate sfaturile