Masuri de siguranta pentru a-ti proteja sanatatea cand zugravesti

Zugravi recomandati

Vezi toti zugravii din orasul tau

Siguranta este o prioritate pe care nu este recomandat sa o ignori niciodata in calitatea de zugrav profesionist. Afla care sunt cele mai importante masuri de siguranta pentru a-ti proteja sanatatea cand zugravesti.

Masca de protectie

Cea mai importanta masura de protectie pe care un zugrav profesionist o respecta este folosirea unei masti de protectie in conditiile in care aceasta masura de siguranta este necesara. Deoarece vopselurile care contin plumb au fost folosite mult timp, este recomandat sa folosesti masca atunci cand cureti un perete vopsit de multi ani. Masca de protectie cu filtru de aer este necesara atunci cand lucrezi cu vopseluri speciale, care pot emana aburi toxici. Lucrul in astfel de conditii fara protectia necesara iti poate pune sanatatea in pericol.

Ochelari de protectie

Ochelarii de protectie sunt o masura necesara in multe situatii, nu doar atunci cand zugravesti un tavan si exista un risc ridicat ca picaturile de vopsea sa-ti ajunga in ochi. Praful produs atunci cand folosesti o perie de sarma sau alte unelte pentru curatarea si nivelarea suprafetelor pentru zugravit iti poate irita puternic ochii. Cauta ochelari de protectie care au si gauri pentru ventilatie. Acestia nu se vor aburi.

Manusile de protectie

Manusile sunt un alt element important al echipamentului de protectie atunci cand lucrezi cu vopseluri si substante ce pot fi periculoase la atingere. Informeaza intotdeauna clientul cu privire la aceste substante, astfel incat sa nu le atinga accidental.

Ventilatia necesara


Chiar daca lucrezi doar cu vopsea lavabila, fara ingrediente toxice, ventilatia este un element important. Aerisirea camerei in timpul zi dupa zugravire este o prioritate pe care este recomandat sa o discuti cu clientul inainte sa te apuci de treaba. Cand folosesti lacuri sau alte vopseluri care pot contine rasina de uree-formaldehida, ventilatia corecta este absolut necesara pentru a evita intoxicatiile.

Importanta pauzelor

Cand conditiile de lucru sunt dificile, nu este recomandat sa ignori utilitatea pauzelor. Lucrarile ce se desfasoara in locuri cu temperaturi ridicate sunt cele mai obositoare, iar pauzele si hidratarea corecta te ajuta sa faci faca cerintelor profesionale.

Siguranta scarii

Atunci cand lucrezi in exterior, la inaltime, o masura de siguranta importanta tine de asigurarea corecta a scarii. Daca zugravesti exteriorul sau chiar acoperisul unei case, cere clientului sa se asigure ca nu exista cuiburi de viespi in apropiere. Iti poti pierde echilibrul cu usurinta cand incerci sa indepartezi insecte periculoase.


Imaginea de profesionist

In ultimul rand, nu uita de imaginea de profesionist pe care vrei sa o lasi clientilor. Un zugrav care foloseste toate masurile necesare de siguranta si ii da sfaturi clientului despre siguranta in casa, in timpul zugravitului si dupa, este un zugrav care va beneficia de recomandari favorabile pe viitor. Tine cont de masurile de siguranta si iti vei proteja sanatatea, lasand clientului o impresie buna in acelasi timp.

Autor: Liviu Petrescu

Toate sfaturile