Solutii pentru imbracarea peretilor

Zugravi recomandati

Vezi toti zugravii din orasul tau

Ca zugrav, trebuie sa stii ce solutii de imbracare a peretilor trebuie sa recomanzi persoanelor care apeleaza la serviciile tale si in ce circumstante. Trebuie sa tii cont atat de preferintele angajatorilor cat si de context.
Atunci cand incepem amenajarea unei case, trebuie sa ne gandim inainte de toate la tipul de materiale pe care dorim sa la folosim. In cazul peretilor au aparut numeroase materiale din care putem alege si pe care le putem asorta pardoselilor si ele foarte variate, dar si mobilierului. Iata mai jos cateva din solutiile de zugraveli si imbracare a peretilor si cand se recomanda sa apelam la fiecare din acestea.

Tapetul

Tapetul ofera culoare oricarei camere, pretiozitate, dinamism si eleganta. Modelele si pattern-urile pe care le putem alege sunt extrem de variate, iar combinarea mai multor culori sau modele poate crea o imagine unica. Exista tapet cu motive florale, cu dungi verticale sau orizontale, cu modele geometrice, cu pattern-uri repetitive, modele stilizate pe care le putem asorta la orice tip de mobilier, clasic sau modern.

Pentru peretii mai putin drepti sau cu defectiuni vom folosi tapetul cu design tridimensional, adica cu model in relief care ajuta la estomparea defectelor peretelui. Acest tapet se lipeste pe perete, dupa care poate fi vopsit in nuanta dorita cu vopsea lavabila (dispersiva), latex sau acrilica. Poate fi din hartie cu rumegus, fibra de sticla sau alta fibra (vlies). Este un material ieftin, usor de folosit si de mare efect.

Vopseaua lavabila

Varianta cea mai cunoscuta este vopseaua lavabila, pe care o putem aplica in orice culoare. Vopseaua este produsa pe baza de rasini dispersabile in apa si se aplica foarte usor, cu ajutorul unui trafalet sau al unei pensule, are aspect mat, permite respiratia peretilor si nu este prafoasa dupa uscare. Necesita mai multe pregatiri, cum ar fi curatarea si spalarea peretilor, chituirea fisurilor sau a altor defectiuni, smirgheluirea chitului pana cand peretele devine neted, curatarea de praf si acoperirea peretilor cu o amorsa. Apeleaza la zugravi profesionisti pentru a avea certitudinea unei lucrari de calitate.

Lambriurile laminate

Lambriurile laminate au la baza un strat de fibra lemnoasa de densitate medie care este acoperit de un strat de melamina. Lambriurile din PVC sunt indicate la placarea peretilor din camerele cu umiditate ridicata sau a peretilor exteriori. Printre avantaje se numara intretinerea usoara, timpul de montaj mult mai redus fara o pregatire prealabila a peretilor, rezistenta indelungata, izolare termica si acustica.

Placarea cu piatra

Placarea cu piatra a peretilor este o alternativa foarte moderna si cu un efect asigurat. Se poate folosi piatra naturala, cum ar fi ardezia, granitul, marmura, onixul, travertinul, piatra de rau, sau pot exista materiale compozite care imita piatra, sau chiar caramida. Placile pot fi prelucrate, netede, uniforme si taiate perfect pentru o imbinare cat mai putin vizibil, sau pot fi taiate neregulat, chiar sparte, fara o culoare uniforma, pastrandu-se aspectul natural. Bucatile de piatra aduc un aspect natural si totodata cald interiorului in care le folosim. Trebuie sa fim atenti atunci cand folosim bucati mici de piatra, pentru ca folosite pe toti peretii pot incarca spatiul. In general se recomanda folosirea pietrei in incaperile mari, pe portiuni restranse.

Placarea peretilor cu faianta sau mozaic

Placarea peretilor cu faianta sau mozaic este o modalitate de imbracare a peretilor din bai si bucatarii pentru o protectie cat mai buna impotriva umezelii. Variantele de ceramica existente pe piata ne ajuta sa putem folosi faianta atat in incaperile moderne cat si in cele clasice sau rustice. Exista placi cu aspect patinat, neregulat, cu modele in relief, cu insertii de metal sau alte materiale, cu modele si culori din cele mai variate, mate sau lucioase, glazurate sau nu. Mai nou, putem avea in baie imaginea copilului imprimata digital pe bucatile ceramice.
Orice varianta ai alege, apeleaza la serviciile unui profesionist. Consulta lista de zugravi Bucuresti.

Toate sfaturile